Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 2. 2023

Ekipa festivala Metaldays, ki bo letos prvič v Velenju, je objavila sveženj nastopajočih na letošnjem festivalu. Kot headlinerji bodo nastopili Killswitch Engage, potrdili pa so še zasedbe Brand Of Sacrifice, Cro-Mags, Urne, Church Of The Cosmic Skull, Helleruin, Blođ, Lizzard, Messa, OvO, Caronte, Stillbirth, Temperance, Hierophant, Cartagods, Chemicide, Souls Of Diotima ter kupček zasedb, ki naj bi igrale na odpovedanem festivalu New Metal Fest: Hats Barn, When Plagues Collide, Dethrone The Corrupted, Beyond God, Scardust, Arises, Infinitas, Black Sonic Pearls, Scarlean, Insolvency in Siderean.

Včeraj so organizatorji prav tako objavili ponudbo prenočišč v glamping hiškah v neposredni bližini prizorišča. V ceno je vključena hiška s 4 ležišči, več informacij pa je na voljo tukaj.

Avtorica: Tina Urek
27. 10. 2016

V Klubu eMCe plac bo v Velenju danes premierno v Sloveniji nastopila ukrajinska progresivna/groove metal skupina Jinjer ob podpori domačih zasedb God Scard in Decage, ki je nastala iz zasedbe Chimera. Več o nastopajočih lahko preberete na Facebooku ali v našem napovedniku.

Časovnica:

19.00 – blagajna
21.00 – DECAGE
21.40 – GOD SCARD
23.00 – JINJER

14. 10. 2016

Znan je predviden časovni razpored jutrišnjega koncerta v kranjskem Trainstation SubArtu:

21.00 vrata

21.30 - 22.10 Captain Morgan's Revenge
22.25 - 23.15 Inmate
23.30 - 00.20 God Scard

6. 10. 2016

Ekipa Trainstation SubArta do konca letošnjega leta med drugim napoveduje nekatere koncerte skupin, kot so Pro-Pain, Wisdom In Chains (na fotografiji), Crowned Kings, God Scard, Inmate, Eruption, Hellcrawler, Noč in drugi, več pa boste seveda lahko sproti spremljali na njihovi spletni strani in našem napovedniku.

Napovedani koncerti:
15. 10. God Scard, Inmate, Captain Morgan's Revenge
17. 10. Wisdom In Chains (ZDA), Crowned Kings (Avstralija)
21. 10. Hangar 55*, Bad Notion, Purple Panic Lady
22. 10. Noč, Neopogo
12. 11. Eruption, Hellcrawler, Morbid Creation
12. 12. Pro-Pain (ZDA), KomaH (Belgija), Undivided (ZDA)

10. 2. 2016

Obalni metalci Cowboys From Hell se skupaj s skupino Rant iz Avstrije odpravljajo na mini turnejo, imenovano Ace Of Spades Tour 2016. Nastopili bodo po Sloveniji in Hrvaški in sicer:
17. 2. - Dvorana Gustaf, Pekarna / Maribor
18. 2. - Orto Bar / Ljubljana
19. 2. - Figa Rock Bar / Koper
20. 2. - Klub Bjelovar (Hrvaška)
21. 2. - Old School Bar / Zagreb (Hrvaška)

Še pred tem jim 12. 2. lahko prisluhnite na Blejski Dobravi, kjer bodo nastopili skupaj z God Scard, Prelude in Paragrab. In to še ni vse. Za to priložnost so CFH - v spomin na preminulega Lemmyja Kilmistra - v svoji verziji posneli Ace Of Spades, legendarni komad skupine Motörhead.
»Vabljeni na kak koncert in seveda ne pozabit na standardno pozo: Noge na V in čeu u tva \m/«

20. 11. 2015

Iz tabora God Scard sporočajo: »Na našo veliko žalost vam iz tabora God Scard javljamo, da sta na koncertu v Čakovcu naša Bojan in Samo odigrala zadnji uradni nastop z bandom in s tem najavila odhod iz ekipe... Vsi globoko obžalujemo njuno odločitev, kateri je v največji meri botrovalo pomanjkanje časa in izčrpanost zaradi službenih obveznosti. Ločitev je bila zelo težka in oba bosta močno pogrešana v našem kolektivu. Želimo jima vse najboljše v prihodnosti in upamo, da ostaneta aktivna še naprej. Čeprav takih glasbenikov ni lahko nadomestiti, smo uspeli sestaviti novo ekipo, ki vam bo trgala ušesne opne in tresla jajca že v četrtek 26. 11. v Orto baru v Ljubljani skupaj s kolegi iz skupine Black Diamond. Na koncu se želimo še enkrat zahvaliti bivšima članoma za vse neverjetne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Še se bomo videli ;)

Ni druge, kot da vam, dragi Yebachi in Yebachke predstavimo novo kri – čeprav samo za nekaj špilov. Na kitari se nam pridružuje Damir Juretič – Daco, ki ga velika večina od vas pozna kot gonilno silo (sedaj pokojnega) banda Dead Dildo Drome. Daco se je super vnesel v ekipo in pridno trga strune tako na vajah kot doma. Bobni. Kako nadomestiti 8-roko pošast? Enostavno – s 16-rokim robotom, ki je kos vsakemu zalogaju. Tukaj se je v brainstormanju pojavilo samo eno ime – in to eno ime je na srečo reklo »yes, pomagam vam«. Ladies and gentleman – na bobnih nihče drug kot Davorin Štorgelj – Dado – ki ga vsi poznate iz legendarnih bandaov Kaoz, Interceptor in Kaotic Bullets, za par špilov pa bo nosil tudi barve God Scard. Bodite pripravljeni, ker smo fuckin lačni in žejni odrov. End of Dreams!!!«

12. 11. 2015

Dirty Skunks sporočajo: »Kot smo omenili že na začetku tekoče sezone, se bodo metal večeri Kadilnica of Death v Orto Baru odvijali le še vsak 1. in 3. četrtek v mesecu, zato vse goste obveščamo, da nocoj metal večera ne bo.
Seveda pa so se že in se tudi še bodo pojavljale izjeme oziroma ekstra metal večeri, kot na primer 26. novembra, ko se bo v Orto Baru odvil koncert skupin God Scard in Black Diamond, ter 24. decembra, ko bomo praznovali tradicionalni X-Mas Massacre.
Če želite biti na tekočem s programom, pa vas vabimo, da spremljate spletno stran Dirty Skunks ali pa se pridružite KoD skupini na Facebooku za najbolj ažurne informacije. Se vidimo naslednji teden!«

Avtor: Gorjanec
13. 3. 2015
Znan je predvideni časovni razpored jutrišnjega koncerta v kranjskem Trainstation Squatu:
21.00 vrata
21.20 Rise
22.15 God Scard
23.30 Metalsteel
Na koncertu bodo ekskluzivno po predprodajni ceni 10 € na voljo tudi vstopnice za nastop legendarne ameriške zasedbe Omen, ki bo 17. marca na isti lokaciji. /B.B./

9. 3. 2015
Kranjski hibridni metalci God Scard so objavili videospot za skladbo End of Dreams. /J.G./

Avtor: Gorjanec
6. 2. 2015
Iz kranjskega Trainstation Squata sporočajo: »14. marca bosta v naši hiši ponovno razgrajali skupini Metalsteel in God Scard (na fotografiji), ki na domači metal sceni že dolgo nista več neznanka, kot predskupina pa bo nastopila mlada groove metal zasedba Rise iz Tržiča.«
Več podrobnosti lahko preberete na Facebook strani dogodka oziroma na našem forumu. Ekipa Trainstation Squata za novo koncertno sezono že napoveduje tudi nastope skupin, kot so Sister, U.K. Subs, Ozric Tentacles, Hladno Pivo, The Toasters, Trula Koalicija, Vigilance, Soulcharger, Conquering Lion in številne druge. /B.B./

3. 12. 2014
Organizatorji festivala Metal Monsters sporočajo: »Po uspešnem začetku na Bledu in Blejski Dobravi v lanskem letu se dogajanje tokrat seli na Primorsko, natačneje v Figa Rock Bar Koper. Dvodnevni metal žur nam bo ponovno postregel z odličnimi domačimi zasedbami ter poskrbel za pristno vzdušje in dobro voljo privržencev metal glasbe. Nastopajoči so tokrat: Noctiferia, God Scard, Within Destruction, Incarnated, Kaotic Bullets, Chimera in Sensation. Organizatorji za vas poleg glasbene poslastice pripravljamo tudi obilo nagrad in presenečenj. Metal Monsters je že znan po obdarovanju, zato tudi tokrat ne bo razočaral, še posebej v mesecu decembru. Med najbolj mamljivimi nagradami so zagotovo vstopnice za Metaldays 2015, vsekakor pa to ne bo edino darilo s strani sodelujočih. Za več informacij sledite dogodku na Facebooku, drugače pa si rezervirajte zadnji vikend v decembru, petek 26. 12 & sobota 27. 12. 2014 ter se poslovite od starega leta v Figa Rock Baru.« /P.G./

22. 10. 2014
V skupini Kaotic Bullets so se zbrali vokalist Rok Miklavžina (ex Inmate), kitarista Marjan Pader (ex Interceptor, ex Tabu) in Klemen Plešec (ex Eliminator), basist Dragan Bagarič (Kaoz, ex Giljotina, ex Interceptor) ter bobnar Davorin Štorgelj (Kaoz, ex Interceptor). Peterica je že pripravila debitantski album z naslovom 2.0 SVET, na katerem gostujeta Urška Majdič (Billysi, King Foo) in Dali Sterniša (Fierine, ex Dusk Delight, ex God Scard). Predstavitev bo 15. novembra v Max Klubu v Velenju. /P.G./

19. 9. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »S septembrom se je pričela že tretja sezona metal večerov v Orto Baru, ki slišijo na ime Kadilnica Of Death! Svečana otvoritev koncertne sezone se bo že tradicionalno začela z velikim žurom, saj bodo na zadnji septembrski četrtek, 25. 9., zaključek študijskih počitnic obeležile tri domače metal skupine. Za vroče in seksi ogrevanje bodo poskrbeli prevetreni medvoški sleazerji Street Creeps, sledil bo heavythrasherski napad s perspektivno mariborsko zasedbo BattleX, za vrhunec pa bodo poskrbeli prenovljeni in nadgrajeni hibridni metalci God Scard.
Z dogodkom začnemo ob 21h, vstopnine pa ni!
Pred in po koncertu, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, ste seveda vabljeni na žuranje in druženje v Kadilnici Of Death, kjer bo metal glasba po izboru DJ Ropea (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated) donela iz zvočnikov vse do 5h ponoči, po koncertu pa vas tam čaka tudi welcome drink v obliki pollitrskega točenega piva!
Na šanku Kadilnice bodo ponovno na voljo članske izkaznice za novo sezono, ki vam za ceno borih 13 € garantirajo brezplačne vstopnice za vse koncerte v okviru KOD do konca sezone 2014/2015. Teh bo, tako kot obe prejšnji sezoni, vsaj 10! Se vidimo!«

Časovni razpored:
21:00 vrata
21:15-21:45 Street Creeps
22:00-22:45 BattleX
23:00-00:00 God Scard
00:00-05:00 party w/ DJ Rope
/J.G./

Avtor: Gorjanec
12. 9. 2014
Dobrodelnemu koncertu pod imenom Trainstation Squat za vedno!!! se pridružujeta tudi skupini Street Creeps (na sliki) in Alterfiction, ki bosta nastopili prihodnjo soboto, 20. septembra. Časovni razpored jutrišnjega koncerta pa je sicer sledeč:
20.00 Rise
20.30 GMB
21.10 Ransom Call
21.50 Armaroth
22.30 Sirotinje
23.10 Obduction
23.50 Soulcharger
00.30 God Scard
01.10 Raggalution
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška